Inkoopadviseur Revant: “De SLA-training gaf onze organisatie belangrijke handvatten” 

Inkoopadviseur Tessy Daamen werkt bij Revant, het expertisecentrum voor medisch specialistische revalidatie in West-Brabant en Zeeland. Voor haar organisatie zocht zij een incompany SLA training, die collega’s van verschillende afdelingen meer juridische handvatten geeft. Tessy: “We wilden minder afhankelijk worden van leveranciers en zelf SLA’s kunnen opstellen.”

Incompany training voor diverse disciplines 

Binnen zorgorganisatie Revant ontstaat de behoefte om meer kennis te vergaren van Service Level Agreements en de wijze waarop je deze opstelt. Een training die niet alleen gericht is op inkopers, maar juist ook op IT-medewerkers, de technische dienst en facilitair coördinatoren.

Tessy: “We wilden bewust een incompany training voor een organisatie breed team. Vanuit inkoop hebben we natuurlijk met SLA’s te maken, maar wij kijken ernaar vanuit het inkoopproces. De collega’s van de andere afdelingen zijn betrokken bij de inhoud en juist daarom vinden we het belangrijk dat ook zij de nodige basiskennis hebben van SLA’s. We wilden met de training graag antwoord krijgen op vragen als: hoe stel je een SLA eigenlijk op? En hoe hoor je het te gebruiken?”

Het verschil tussen een overeenkomst en SLA

Tijdens de training ontdekken Tessy en haar collega’s dat binnen de organisatie Service Level Agreements en overeenkomsten nogal eens met elkaar verward worden. Ze worden ook door elkaar gebruikt, zo blijkt al snel.

“Het was voor ons zeker een nuttige trainingsdag. Zo werd het al snel duidelijk dat SLA’s door sommige afdelingen eigenlijk gebruikt worden als verkapte contracten. De trainer maakte duidelijk dat de belangrijkste bepalingen in een contract thuishoren en niet in een SLA. Daarnaast ontdekten we dat er niet één standaard bestaat voor SLA’s, maar dat er altijd sprake is van maatwerk. Deze training gaf ons zeker belangrijke handvatten,” besluit Tessy.

Een beter gesprek over SLA’s

De afdeling inkoop en de verschillende inhoudelijke afdelingen als IT en facilitair werken sinds de training makkelijker samen aan SLA’s. Met de juridische basiskennis op zak zijn ze betere gesprekspartners geworden.

Tessy vertelt hierover: “sinds de training voeren de afdelingen betere gesprekken met elkaar over SLA’s en contracten. We begrijpen nu het belang van de juiste terminologie en kunnen deze ook de juiste lading geven. Je kunt het bijvoorbeeld wel hebben over responstijd, maar misschien dekt recoverytijd de lading beter. We zetten nu met elkaar werkelijk op papier wat we bedoelen en doen geen aannames meer.”





 
Sinds de training voeren de afdelingen betere gesprekken met elkaar over SLA’s en contracten